Bezig met het laden van Evenementen

Welzijn op het werk-ontmoeting "Preventieplannen en actieplannen - essentiële draaiboeken voor alle verenigingen".

In sectoren waar de realiteit op het terrein, de behoeften en verwachtingen snel evolueren en transformeren, is het niet altijd gemakkelijk om de prioriteiten en acties te identificeren die moeten worden genomen om het welzijn op het werk te verbeteren en voor teams te zorgen.

Preventieplannen en actieplannen vormen essentiële instrumenten voor het plannen en ontwikkelen van een samenhangend preventiebeleid. Het zijn in feite echte ‘roadbooks’ die een gecoördineerd en methodisch beheer van het welzijn op het werk van werknemers mogelijk maken. Naast het voldoen aan een wettelijke verplichting, vormen het opstellen en regelmatig bijwerken van deze instrumenten een eerste stap in de realisatie van een dynamisch risicobeheersysteem, een sleutelelement van een preventie- en gezondheidsbeschermingsbeleid.

Tijdens de volgende welzijnsbijeenkomst op 30 november nodigen wij u uit om deze essentiële hulpmiddelen onder de loep te nemen.
Wat stoppen we erin? En waar vind je het materiaal om ze te vullen?
Hoe schrijf je ze? Waar te beginnen ? Wie betrekken?
Hoe prioriteiten bepalen?
Welke essentiële elementen mag je niet vergeten?
En tot slot: hoe kunnen we ze implementeren? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat projecten en ideeën die op papier staan ook werkelijkheid worden?

Veel meer dan administratieve verplichtingen ontdekt u in deze tools essentiële hefbomen om het beleid welzijn op het werk tot leven te brengen in uw vereniging en binnen uw teams. Evenals interessante elementen om te helpen bij de besluitvorming en het concreet monitoren van uitgevoerde acties.

Aarzel niet om met ons mee te doen; het is ook een goede gelegenheid om nieuwe kennissen te maken in de sector en tegelijkertijd het komende jaar 2024 soepel te lanceren.

PRAKTISCHE INFORMATIE :

De wellnessbijeenkomst vindt plaats op 30 november 2023 van 12.00 tot 14.00 uur.

Van 14.00 tot 15.30 uur is er een loket aanwezig voor al uw vragen over specifieke en gepersonaliseerde informatie over uw preventieplannen.

Locatie: Eolis, Saincteletteplein 13-15 in 1000 Brussel (IJzermetro).

Gratis registratie. Voor de deelnemers zijn er broodjes beschikbaar.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Adres
Heeft u een accreditatie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons nieuws