ETA-sectoraandelen

A. Follow-up van actieonderzoek naar zogenaamde “zwakke” ETA-werknemers

Na het actieonderzoek dat in 2015 is gestart, coördineert FEBRAP fase 2 van dit project (zoals gepresenteerd in het project van 2015). Deze fase bestaat enerzijds uit het publiceren en verspreiden van het onderzoeksrapport met de diagnose van de situatie (zoals deze werd uitgevoerd in fase 1), en anderzijds uit het implementeren en evalueren van proefprojecten waarmee dit probleem kan worden aangepakt.

B. Aanpassing van trainingsmateriaal

FEBRAP ontwikkelt al enkele jaren specifieke opleidingen voor ETA-instructeurs. Sommige instructeurs hebben momenteel echter geen toegang tot deze training, omdat deze niet geschikt is voor mensen met een beperking. Dit omvat het aanpassen van bestaand opleidingsmateriaal (PowerPoint-presentatie, oefeningen, enz.) aan de specifieke behoeften van instructeurs met een handicap, evenals het organiseren van een opleidingsmodule voor deze doelgroep. De aanpassing bestaat uit een vertaling in gemakkelijk leesbare en begrijpelijke taal, maar ook uit een aanpassing van de oefeningen en opleidingsvoorwaarden met de hulp van een externe consultant (SISAHM, vzw Inclusion, enz.).

C. Gezamenlijke ETA-SA-training

Het actieonderzoek dat begin 2015 werd uitgevoerd over sociale steun en ondersteuning in ETA's benadrukte de noodzaak voor PMS-personeel in ETA's om nauwe netwerken met de Brusselse ondersteunende diensten te ontwikkelen en te onderhouden. Eén van de mogelijkheden van de werkgroep was het organiseren van gezamenlijke opleidingssessies voor het personeel van ETA PMS en het ondersteunend personeel van Brussel NV, rond gemeenschappelijke thema's met betrekking tot de ondersteuning en het welzijn van werknemers in situaties van werkloosheid. Deze trainingen worden in 2016 2 tot 3 keer georganiseerd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons nieuws