Publication et articles NL

Séparateur Bleu

BOBET 2020

Deze toolbox bestaat uit korte aan de non-profitsector aangepaste fiches, die de inhoud van de wet en de verplichtingen die eruit voortvloeien op een beknopte en eenvoudige manier begrijpelijk maken. BOBET evolueert. Hij werd voor het eerst bijgewerkt in 2014 en dit is alweer een nieuwe editie.
Om toegang te krijgen tot de Een stukje geschiedenis , klik hier
Om toegang te krijgen tot de (...)

Séparateur Bleu

In vuur en vlam

Séparateur Bleu

De Vuurdriehoek

De_Vuurdriehoek from ABBET on Vimeo.

Séparateur Bleu

Telefonische lijn voor psychologische ondersteuning

Tel. nummer : 02 227 69 26
In deze crisistijden zijn de professionals van jullie sectoren en uzelf vaak zwaar op de proef gesteld: overbelasting, niet optimale werkomstandigheden, sanitaire risico’s, werkverzuim….
De psychosociale werkbelasting, zoals tegenwoordig genoemd, is zeer zwaar geworden en het is belangrijk om er vanaf nu al rekening mee te houden om te vermijden dat ze met de tijd (...)

Séparateur Bleu

Heropstart in goede banen leiden

Bepaalde verenigingen zijn open gebleven gedurende de lockdown en werden geconfronteerd met een aantal moeilijkheden. Anderen hebben moeten sluiten of hebben hun activiteiten teruggeschroefd.
Het wordt nu tijd om vooruit te blikken en hierbij stellen zich een aantal vragen. Hoe de werkzone reorganiseren ? Welke hygienemaatregelen treffen ? Hoe de bezoekers en werknemers ontvangen op een (...)

Séparateur Bleu

CHECKLIJSTEN EN NUTTIGE INFORMATIE

1. Enkele checklijsten Checklist COVID-19 2. Waar te vinden ...
Preventie affiches in verschillende talen ( Cocof/ Cocom):
• Affiche «Aanbevelingen voor het gebruik van mondmaskers door professionals»;
• Affiche «Een chirurgisch masker correct op-en afzetten»;
• Instructieblad “Ik informeer me over het coronavirus“
• Video’s in gebarentaal Affiches en Campagnemateriaal op het werk (...)

Séparateur Bleu

ADVIES IN VERBAND MET TELEWERKEN EN PSYCHOSOCIALE ASPECTEN

1. Advies in verband met telewerken Een paar tips om efficiënt te telewerken met behoud van uw welzijn Telewerken 2. Psychosociale vragen Diensten om naar je te luisteren in geval van geweld, psychologische problemen,… Omgaan met stress in tijden van corona

Séparateur Bleu

ALGEMENE INFORMATIE

1. Om het Coronavirus beter te kennen Officiële belgische websites
www.info-coronavirus.be
www.sciensano.be Algemene informatienummer (gratis) : 0800/146.89 2. Officiële richtlijnen Generieke gids om de verspreiding van covid-19 op het werk tegen te gaan De algemene procedure bij erkenning van Covid-19 als beroepsziekte Voor de erkend en gesubsidieerd Cocof/Cocom diensten (...)

Séparateur Bleu

ACTIES eigen aan de COCOF & COCOM sectoren 2020

Aanpassingen naar aanleiding van de coronacrisis
De coronacrisis heeft een aanzienlijke impact op de verenigingen en de medewerkers in de non-profit sector. Om op deze situatie in te spelen, heeft de Raad Van Bestuur van ABBET met de steun van de overheid beslist om verschillende methoden en prioriteiten te evalueren met het oog op het starten van specifieke acties voor de 2020 –sectoren . (...)

Séparateur Bleu

PUBLICATIONS

Er is momenteel geen publicatie beschikbaar in het Nederlands